SEAFDEC/TDINSTITUTIONAL REPOSITORY
    • English
    • ไทย
    • 日本語
  • ไทย 
    • English
    • ไทย
    • 日本語
  • เข้าสู่ระบบ
ดูรายการ 
  •   STIR บ้าน
  • 01 SEAFDEC/TD Publications
  • 05 Technical Publications and Reports on Fishing Technologies and Practices, and Navigations
  • Marine Engineering
  • ดูรายการ
  •   STIR บ้าน
  • 01 SEAFDEC/TD Publications
  • 05 Technical Publications and Reports on Fishing Technologies and Practices, and Navigations
  • Marine Engineering
  • ดูรายการ
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Refrigeration for Local Fishing Boats

Thumbnail
ดู/เปิด
TD-TRB-67.PDF (6.290Mb)
Downloads: 513
วันที่
2002-05
ผู้เขียน
Thanasarnsakon, Suthipong
Chettasumon, Veerachai
Thimkrap, Thaweesak
Page views
609
Share 
 
เมตาดาต้า
แสดงระเบียนรายการเต็ม
นามธรรม
In the industrialized nations and affluent regions in the developing world, refrigeration is chiefly used to store foodstuffs at low temperatures, thus inhibiting the destructive action of bacteria, yeast, and mold. Many perishable products may be frozen, permitting them to be kept for months and even years with little loss in nutrition or flavor or change in appearance. Why do substances become cool? We feel cold when our skin is sterilized by alcohol before we have an injection. This because the alcohol on the skin is evaporated into the vapor state by the heat, which is absorbed from skin. The heat that is required to evaporate the liquid to vaporize is called latent heat of evaporation. Latent heat is the characteristic amount of energy absorbed or released by a substance during a change in its physical state that occurs without changing its temperature.
URI
http://hdl.handle.net/20.500.12067/561
คอลเลกชัน
  • Marine Engineering [34]

© SEAFDEC/TD 2025
ติดต่อเรา | ส่งความคิดเห็น
 

 

หมวด

ทั้งหมดของ STIRชุมชนและคอลเล็กชันตามวันที่ออกผู้เขียนชื่อเรื่องอาสาสมัครคอลเลกชันนี้ตามวันที่ออกผู้เขียนชื่อเรื่องอาสาสมัคร

บัญชีของฉัน

เข้าสู่ระบบRegister

Statistics

View Usage Statistics

© SEAFDEC/TD 2025
ติดต่อเรา | ส่งความคิดเห็น